2013. augusztus 12., hétfő

Update, áptéd





Ahem... it's been a while since I posted here...  I guess I've been to busy and lazy. Not like that's a big deal. Well, summer break started, finally. I've been through a really statisfying week of doing nothing at all. But first of all, let me explain what this summer break actually is. Well, back home, summer vacation used to mean 2 and a half months of freedom, doing nothing at all. Here, We get a bit less then four weeks. And homework. We got 3 books for the so called "summer break"; one for grammar, one for listeting (we got 3 CD's for that too) - these two we have to finish, plus we have one for reading exercises, but we only have to do like 40 pages (about half of the book). My plan is to spend another two days just lazing around, then finish all our homeworks this week. Then, the next week I want to go somewhere. Probably go to a beach once, go to Universal Studios once, and maybe some other place if I feel like it. But I can't take it too easy, since in September we're having exams - these ones, plus the ones in December will decide which University we'll go to next year. Actually, I also need to do some research about Universities here, and decide which ones I'll be aiming for. Huh.

Yesterday I went to the city with my tutor - basically, he's someone who's helping me with my studies. It was crazy. I'm really not used to being in places with so many people... we went to a festival, they had all these food vendors and stuff. And fireworks! for 50 minutes. It was really pretty, but after that it took me like 3 hours to get home, because it was almost impossible to leave because of the crowd. There were just too many people. I still think it was the right decision to go there, it was a good experience - but I don't really like that crowd. I'll put a little video down here of the fireworks. :)

As for my plans: since it's a summer break, I want to take this opportunity to save up some money - lately I've been living in too much luxury, so for the summer break I'll stick to sandwiches and cooking only once a week, so that I can save up more money. Also, no more Cola, or other soft dinks; I'll just drink water, as I used to.

Ungáriss

Noszóval. Elég rég nem írtam ide... eléggé el voltam foglalva az itteni órákkal, meg egy kicsit a lustaságom is közrejátszott. Egy kicsit. Nade, végre nyári szünet van, vagy valami olyasmi. Az elmúlt hetet igencsak élveztem, végre volt időm egy kis semmittevésre. De először is, elmagyaráznám hogy is van itt ez a nyári szünetnek nevezett valami. Tehát, ugye otthon a nyári vakáció jó 2 és fél hónap pihit és szabadságot jelent, de itt a földgolyóbis másik oldalán nem úgy van ám az. Kaptunk alig 4 hetet, meg egy raklapnyi házit. 3 könyvet kaptunk; ebből egy nyelvtam, egy hallgatós (ehhez kaptunk 3 CD-t is) - ezeket ki kell végezni, plusz még van egy olvasós-szövegértéses könyvünk is, ennek nagyjából a felét, azaz jó 40 oldalt kell megcsináknunk. A tervem: még jó két napig csak lustálkodok, aztán a héten megcsinálom a házikat. Azután, tehát jövő héten meg valahova utazgatnék, mert azért mégis. Legalább egyszer el szeretnék menni a tengerpartra a haverokkal, valamint a Universal Studios-ba is csak elnéznék. Talán valahova máshova is, ha a pénztárca úgy adja. De annyira azért nem engedheti el magát itt az ember, ugyanis a szünet után Szeptemberben rögtön írkálgathatunk mindenféle vizsgákat. A szeptemberi vizsgák után lesz egy hasonló sorozat decemberben, ez a kettő dönti majd el, hogy melyik egyetmre mehetünk jövőre. Ami azt illeti, még kutatgatnom kell a szünetben, hogy pontosan mit is kéne megcéloznom... Hahhhhh.

Van itt ilyen "tutor" program itt, gyakorlatilag egy másik diákot kiosztanak annak aki kéri, ő pedig segít a tanulásban meg ilyenek. Na, én a tutorommal tegnap leugrottam a városba tüzijátékot nézni. Volt egy ilyen fesztivál, csak úgy. Na, ott annyi ember volt, amennyit életemben talán még csak egyszer láttam. A lényeg, volt itt mindenféle kajaárus, meg tömeg, meg 50 perces tüzijáték. Elég szép volt, de utána 3 órába telt, mire hazajutottam, ugyanis szinte lehetetlen volt kiszökni a partmenti helyről, ahol ez a fesztivál volt. Még így is azt gondolom, hogy jó ötlet volt elmenni, de azért köszi egyszer elég volt. Számomra túúúúúúúúl sok volt az ember. Ide lentre rakok majd egy videót a tömegről meg a tüzijátékról :)

Ami meg a "nyári szünet"-et illeti. Kihasználom ezt a helyzetet, hogy kicsit spóroljak - eddig túlságosan nagy luxusban éltem, úgyhogy a szünetre visszaszokok a szendvics-zabálásra, meg a heti egyszeri főzésre, meg hasonlók. És persze nincs több kóla, mostantól csak víz, meg citromos víz, esetleg az itteni, cukormentes "lemon tea".

Here's the video || Itt e a videjó

1 megjegyzés:

  1. Szia Gergõ!

    Most olvastam a Határátkelõs posztodat és nagyon tetszett. Aztán rákattintottam a blogod URL-jére és ez is tetszik. Angolul is meg magyarul is! :-) Fogom követni, minden jót és boldogságot Neked!

    Grant Júlia

    VálaszTörlés